Nederlandse indoorkampioenschappen 2019

Ons lid Eline Slager is op 30 maart Nederlands kampioen geworden in de klasse L met haar paard Bengel!


Top resultaten tijdens de Drentse Kampioenschappen!

De Wijk, 13-08-2016

Top resultaten van onze leden op de Drentse kampioenschappen in de Wijk! Annemarie Hammers-Bouwman is kampioen geworden in het M springen met HVR,'s Earth, Wind and Fire, Lisa Broekert was de kampioen in het Z springen met Florusa H en Lennard de Boer schreef het kampioenschap in de ZZ op zijn naam met Bonea Field. Judith Koudijs met Dickyville werden reserve kampioen in het ZZ springen, een mooie 4e plaats was er in het Z springen voor Jessica Dozeman met Ego en Lisa Broekert behaalde met Daimler een 4e prijs in het M springen! Allemaal van harte gefeliciteerd!


Unieke samenwerking zorgt al jaren voor uniek concours bij de Wijk

Geplaatst op dinsdag 9 augustus 2016 15:29 ;Foto; http://www.meppelercourant.nl/sport/actueel/456835/unieke-samenwerking-zorgt-al-jaren-voor-uniek-concours-bij-de-wijk.html

De Wijk - Gedurende drie dagen wordt op landgoed Dickninge bij de Wijk weer gestreden om de Drentse kampioenschappen paarden- en ponyspringen. Het is de tiende achtereenvolgende keer dat vier verenigingen deze titelstrijd gezamenlijk organiseren.

Van donderdag tot en met zaterdag verzorgen de landelijke rijvereniging Viribus Unitis (de Wijk), De Reestruiters (de Wijk/IJhorst), de Rijvereniging Staphorst en ponyclub De Vlugge VierVoeters (Rouveen) wedstrijden op alle niveaus en disciplines. Het bijzondere is dat in al die jaren dezelfde groep mensen verantwoordelijk is voor de organisatie. Ancel Ubak en Arie Huisman van RV Staphorst, Henk Kamerman en Albert Steenbergen van Viribus Unitis, Roelof Harke en Hendrik Compagner van VVV Rouveen en Annemarie Zomer en Wout Blom van De Reestruiters. ‘Het mooie is dat de Drentse Bond nog steeds niet weet wie van welke vereniging is’, stelt Annemarie Zomer lachend.

Dat Staphorst en Rouveen meedoen, heeft ermee te maken dat die verenigingen al jaren bij de Drentse Bond zijn aangesloten. De vier hippische verenigingen vonden elkaar tien jaar geleden, toen Emmen de kampioensstrijd niet voor elkaar kreeg. Zomer: ‘Wij kwamen elkaar vaak genoeg tegen op concoursen en hebben toen geopperd of we dat samen niet konden organiseren. We zijn bij Waanders gaan zitten en zijn de uitdaging aangegaan.’

Uniek

Het is na tien jaar nog steeds uniek dat vier verenigingen zo samenwerken en een groot concours organiseren. ‘Maar dat is ook de kracht, zo krijg je in ieder geval veel vrijwilligers op de been.’ In totaal zijn dat er meer dan honderd. Het aantal starts is ook groot: 597 combinaties bij het springen en 576 bij de dressuur. De jongste deelnemer is zeven jaar, de oudste is de zestig net gepasseerd, waarmee maar wordt aangegeven dat het concours voor iedereen is. ‘Maar het is ook een springplank gebleken voor topruiters, zoals Albert Zoer, Michael Greeve, Marcelle Hokse en Lennart de Boer.'

Iedere dag wordt om negen uur begonnen op het terrein – ook bekend van het grote Pinksterconcours – met de dressuur; een uurtje later komen de springpaarden en pony’s ook in actie. Op zaterdag zijn alle finales; op die van het B-springen na dan, die op vrijdag volgt. Normaal wordt op zaterdag al begonnen met het voorbereiden van het terrein, om dan op maandag alles op te bouwen. Het was nu even afwachten hoe nat het terrein was. In ieder geval komt de gehele provincie drie dagenlang naar de Wijk. ‘Het mooie van deze locatie is dat die zeer toegankelijk is. Vanaf de snelweg heel makkelijk te bereiken’, weet Annemarie Zomer.

Uniek vinden de vier verenigingen ook de compactheid van het terrein, een concours waar alle disciplines dicht bij elkaar liggen. De ringen voor paarden en pony’s liggen naast elkaar en hebben zelfs namen gekregen: de Staphorstring en de De Wijkring. Het zorgde in de beginjaren zelfs even voor verwarring, omdat deelnemers dachten in twee dorpen te moeten springen. ‘We kunnen toch niet tegelijk in Staphorst en de Wijk zijn?’, werd dan gezegd. Het Drentse concours heeft in ieder geval de band tussen de vier verenigingen nóg hechter gemaakt.

De beste combinaties mogen naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo, in september. Ook worden verenigingskampioenschappen verreden. Hiervoor starten vier combinaties in de dressuur, vier ruiters rijden een springparcours. De dressuurpunten worden bij elkaar opgeteld en daar gaan de eventuele springfouten van af. De winnende clubs van zowel pony's als paarden gaan ook naar Ermelo.

Meer informatie: www.paardensportdrenthe.nl

Lisa Broekert kijkt uit naar het Pinksterconcours

April 2016.

Op 13, 14 en 16 mei gaat het jaarlijkse pinksterconcours op Landgoed Dickninge weer van start.

Een van de deelnemers is ook dit jaar weer Lisa Broekert. Lisa zat al op zeer jonge leeftijd op de pony, ze was nog maar 3 jaar. Vanaf 6 jaar mag je deelnemen aan wedstrijden, maar omdat het Pinksterconcours een week voor haar 6e verjaardag was, werd hier een uitzondering op gemaakt zodat Lisa haar allereerste wedstrijd op het Pinksterconcours kon rijden. Tot haar 16e is ze lid geweest van ponyclub de Reestruiters, daarna is ze overgestapt naar de rijvereniging Viribus Unitis. Lisa heeft vanaf haar allereerste wedstrijd geen Pinksterconcours overgeslagen en vanaf haar 15e jaar elk jaar deelgenomen in het Z en ZZ. Lisa heeft verscheidene keren meegereden met de ereronde van de prijswinnaars en won in 2007 zelfs de Prix de Vainquer. "Het geeft altijd wel een kick om mee te rijden op het hoofdterrein, dat heeft toch iets bijzonders. De Prix de Vainquer winnen was destijds erg bijzonder, maar het is alweer even geleden dus misschien wordt het eens tijd dat ik hem weer win. De concurrentie is zoals alle jaren wel groot, dus het zal niet makkelijk worden", aldus Lisa.

Lisa rijdt op dit moment 7 paarden en heeft een tijdelijk dienstverband bij het KWPN waar de ze hengsten voor het verrichtingsonderzoek rijd. Lisa heeft de opleiding Facilitair Management gedaan en geeft de voorkeur om paarden te combineren met een parttime baan. Doordat haar dienstverband afliep zit ze nu tijdelijk fulltime in de paarden, maar hoopt in de toekomst toch weer een parttime baan te vinden dat gecombineerd kan worden met het paardrijden.

Ook dit jaar belooft het weer een mooi concours te worden. "Het pinksterconcours is een van de leukste en gezelligste concoursen van het jaar. De organisatie gaat met de tijd mee en probeert er elk jaar weer een mooi programma van te maken. Sinds vorig jaar maak ik deel uit van het bestuur van de rijvereniging, waardoor ik nog meer betrokken ben bij het organiseren van het concours. We proberen er ook dit jaar natuurlijk weer een geslaagde editie van te maken en ook persoonlijk ga ik mijn uiterste best doen om er een succesvol concours van te maken!"

info zie: www.chdewijk.nl.

Mooie resultaten behaald door de VU leden in Beilen

Winter 2016
Onze leden hebben het weer goed gedaan tijdens de Drentse Indoor Kampioenschappen in Beilen!! In het L springen is Annemarie Hammers-Bouwman 3e geworden en Laura Slager heeft de 4e prijs in ontvangst genomen. Het M springen is gewonnen door Lennard de Boer, ook is hij 5e geworden. Lisa Broekert heeft in deze klasse de 6e prijs mee naar huis genomen. De klasse ZZ is gewonnen door Lennard de Boer tevens nam hij ook de 5e prijs in zijn bezit. Van harte gefeliciteerd allemaal! Veel succes op de Nederlandse Kampioenschappen!

Veel kleine sponsors - Henk Kamerman


Veel kleine sponsors

Veel organisatoren van concoursen moeten tegenwoordig een paar pasjes harder lopen om de begroting sluitend te krijgen. Sponsors haken af, kosten lopen op. Sommige concoursen verdwijnen van de kalender, anderen bloeien alsof er helemaal geen recessie is. De Paardenkrant vroeg aan Henk Kamerman hoe het concours waar hij deel van uitmaakt, De Wijk, het hoofd boven water houdt.


Veel landelijke concoursen hebben het moeilijk de afgelopen jaren. Wij merken dat in De Wijk net zo goed. We proberen ieder jaar om het toch voor elkaar te krijgen en gelukkig lukt dat tot nu toe. Er waren dit jaar 1400 starts bij het springen en 1000 bij de dressuur. Zoiets lukt natuurlijk nooit zonder een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Dit jaar werden de tuigpaarden op zaterdagavond gereden door leden van andere verenigingen uit het dorp. Dit omdat we het hele dorp enthousiast willen krijgen voor het concours. Stilstand is achteruitgang, vinden wij als bestuur.

We hebben heel veel sponsors. Bij ons kun je al sponsor worden vanaf 50 euro dus de instap is laag. Die kleinere sponsors zijn heel erg belangrijk voor ons. Kruimels maken ook brood, vinden wij en elke 50 euro is meegenomen. Wij zijn dan ook niet afhankelijk van één grote sponsor. We hebben wel een hoofdsponsor, maar mocht deze wegvallen – wat ik niet verwacht – dan is er nog geen man overboord.

Bij ons is het vrij toegang op vrijdag en zaterdag. Eerste Pinksterdag hebben we een rustdag. Op maandag Tweede Pinksterdag hebben we de tuigpaarden en daar is veel animo voor. Dan heffen we wel entree. Het meeste publiek komt voor de tuigpaarden en zij maken hier geen probleem van. Alle dagen entree vragen maakt de mensen terughoudend en het is juist de bedoeling dat de toeschouwers van vrijdag en zaterdag terugkomen op maandag.

Klein plusje

Vorig jaar speelden we quitte en we hopen dit jaar op een klein plusje. We zijn een stichting, dus niet erop uit om winst te maken, maar we willen wel graag een buffertje achter de hand hebben voor mindere jaren. We proberen creatief te zijn. We hebben vier parcoursen staan met alleen maar sponsorhindernissen, dus we hoeven geen materiaal te huren. Hetzelfde geldt voor de dressuurringen. Die lenen we van een andere vereniging en zij van ons als zij concours hebben. Goede samenwerking met buurtverenigingen is een pré.

Vrij constant

Netwerken doen we eigenlijk het hele jaar door. Bij ons wordt alles mondeling afgesproken. Er zijn geen sponsorcontracten. Dat werkt al jaren naar tevredenheid. Gelukkig blijven de sponsors ook vrij constant. We hebben een genodigdentent met een drankje en een snackje voor bedrijven die hogere bedragen betalen. Maar de meeste zijn eigenlijk in het strodorp te vinden. Gezelligheid is één van de poten waar ons concours op steunt.

De gemeente steunt ons in financiële zin minimaal, maar doet sinds dit jaar wel aan extra promotie voor ons concours. We doen veel op eigen kracht en dat gaat nog steeds goed. We hopen dat we dit nog tot in lengte van dagen vol kunnen houden.

Henk Kamerman, mede-organisator van Concours Hippique De Wijk

Originele artikel: http://horses.nl/opinie/dorp-enthousiast-voor-concours/

CHENGDU – De KWPN-merrie Vasthi van Marlies Visscher

CHENGDU – De KWPN-merrie Vasthi (Elcaro uit Nasthi van Ixion, fokker W. van Dam uit Dalfsen) is aan een zeer sterk eventingseizoen bezig in China. Bezorgde ze haar ruiter Ruiji Liang in september al twee gouden medailles (team en individueel) en een grote zak geld op de prestigieuze National Games in Shenyang, twee weken geleden was de combinatie wederom de beste op de eventingwedstrijd in Chengdu.

Vasthi werd in Nederland opgeleid door Marlies Visscher die de kleine bloedmerrie uiteindelijk in de Z2-dressuur en in het L-springen uitbracht. “Ik heb ook een paar crossjes met Vasthi gereden en dat pakte ze super aan. Ze is toen verkocht aan Kelly Nieuwerf die er internationaal eventing mee gereden heeft”, vertelt Visscher. Begin dit jaar werd Vasthi via Marc Rigouts en Wim de Jonghe naar China verkocht.

(Dinette Neuteboom voor KWPN, foto Chinanews.com)


Steun onze vereniging en bestel je bestrating bij Budget-Bestrating.nl

Wanneer je bestrating bij Budget-Bestrating bestelt en op de overzichtspagina van je bestelling de hieronder genoemde code invult, ontvangt rijvereniging Viribus Unitis 2% korting over alle standaardartikelen uit de webshop. De korting wordt niet over aanbiedingen en bezorgkosten berekend.

Onze verenigingscode is:   4gn7597

Ga naar : http://www.budget-bestrating.nl .
De verenigingscode welke bij de bestelling moet worden ingevoerd is:  4gn7597


Huldiging tijdens het Pinksterconcours

De seniorenhulpen: Roelof Broekhuizen, Evert Steenbergen, Cornelis de Wit en Cees Hendriks

zijn tweede pinksterdag op een bijzondere wijze gehuldigd.viribusunitisdewijk.nl

Welkom op de website van rijvereniging Viribus Unitis uit de Wijk.

Viribus Unitis

Iedere dinsdagavond vinden de lessen plaats bij Manege Dozeman in Staphorst. De springlessen worden verzorgd door Wim Pomp en de dressuurlessen worden verzorgd door Jacomijn Bos. Interesse? Kom dan gerust eens een kijkje nemen tijdens de lessen.

Jaarlijks organiseren wij in samenwerking met ponyclub de Reestruiters en stichting CH de Wijk ons eigen Pinksterconcours op Landgoed Dickninge in De Wijk. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.chdewijk.nl/.

Daarnaast organiseren wij 2 keer per jaar een oefenparcours en ook organiseren wij regelmatig andere activiteiten voor de leden en vrienden.

Een gezellige en sportieve club!